Allmänt  |  Portalen  |  Tävlingen  |  Priser  |  Avgift  |  Arrangör  |  Vanliga frågor  |  Referenser  

                       
Referenser tycker om Skånetrampar!

 

Vi har ett helhetsperspektiv på arbetsmiljöarbetet. En del i detta är att stimulera hälsofrämjade aktiviteter för att stärka hälsan hos våra medarbetare. Skånetrampar stödjer denna process på ett bra sätt. Samtidigt får vi spinnoff effekter på miljösidan vilket också är viktigt för oss.

Nils-Göran Persson, arbetsmiljöcontroller, Skånes Universitetssjukhus

   

Skånetrampar ger mångsidiga mervärden. Konditionsökning, medvetandegöra hur lätt det är att röra sig.....med cykel, miljömedvetenhet och att aktivt välja ett grönt transportalternativ. Vi tycker att tävlingen varit kul och nyttig!

Camilla Wagner, Arbetsmiljö och Hälsosamordnare, Öresundskraft AB

 

 

   

Deltagandet bland kommunens anställda har ökat för varje omgång. Många lag tävlar internt på arbetsplatserna om vilka som har cyklat längst. Detta ökar gemenskapen samtidigt som vi gör en insats för både hälsan och miljön.

Anita Svantesson, personalsekreterare, Ängelholms kommun

   
 

Att uppmuntra de anställda att ta cykeln till jobbet ger vinster både för företaget, den anställde och miljön. Eftersom vi på Trivector arbetar med att skapa ett hållbart transportsystem är det naturligt för oss att delta i, och stötta initiativ som Skånetrampar.

Christer Ljungberg, vd Trivector Traffic AB

   

Skånetrampar har väckt cykelintresset hos många. Vi har fått friskare och gladare medarbetare som bidrar till att minska belastningen på miljön. Skånetrampar är ett lätt och smidigt sätt att öka intresset för att cykla.

Cecilia Johnsson, Informatör, ICA DE Helsingborg

 

Eftersom man ofta sitter still hela dagarna kan det vara skönt att cykla lite då och då. Att cykla till jobbet när man bor i samma stad borde vara en självklarhet. Förutom att slippa en massa parkeringsproblem och köer i centrum håller man sig friskare samtidigt som miljöpåverkan blir mindre.

Stefan Jönsson, Elinvent, Malmö

   

Vårt lag fick en kick av att vara med i Skånetrampar - vi peppade varandra och blev sporrade av att jämföra oss med de andra lagen både inom och utanför Alfa Laval. Personligen fick jag bättre kondition och mycket friskluft, det blev naturligt att ta cykeln istället för bilen. Det var perfekt att börja med cyklingen på vårkanten så hade man fått upp flåset inför sommaren och sen var det bara att fortsätta.

Janine Olsson, Alfa Laval Lund AB

   
  Tjusningen med Skånetrampar tycker jag är att man som deltagare blir uppmärksam på att det faktiskt gör skillnad att låta bilen stå och cykeln att rulla - både ur miljö och hälsosynpunkt. Och dessutom får man reda på hur stor skillnad på ett lättillgängligt sätt på hemsidan. Som ansvarig för min arbetsgivares friskvårdsarbete tycker jag att kampanjen är en superenkel aktivitet att genomföra och ypperlig för att "boosta" övrig friskvård lite extra.
 
Josefin Andersson, Serviceförvaltningen, Malmö stad
   

Som friskvårdsansvarig tyckte jag att det var ett bra sätt att få igång personalen. I Helsingborg finns det många som kör bil korta sträckor och det är inte bra för miljön, om vi kan vara med och påverka lite så känns det jätte bra. Vi har även fått en bra laganda och gemenskap i firman, vi har koll på varandra så att man inte ”fuskar” någon dag! Vi kommer att vara med även nästa vår.

Kristina Hesselmark, NOLabs AB, Helsingborg

   

Skånetrampar är ett utmärkt sätt att sätta fokus på cykel och alla dess fördelar. Det är väldigt enkelt att delta, det kräver minimalt med administration vilket underlättar. En av de stora fördelarna är webbplatsen tycker jag. Där registrerar deltagarna sina cyklade km och får direkt feedback på bl.a. hur mycket koldioxid de sparat och hur många kalorier de gjort av med. Här ser man även hur laget ligger till och det kan motivera att trampa på lite extra!

Linda Skoglund, Mobility Management, Helsingborgs stad

   

Att cykla till jobbet finns det något som slår det? Att samtidigt få frisk luft, naturupplevelser, motion, spara pengar och sist men inte minst samtidigt göra en miljöinsats. Som hängiven cyklist i många år till och från jobbet, har det varit med stor förtjusning som jag cyklat under höstens "Skånetramparveckor".

Brynolf Rönndahl, ICA Sverige AB, Helsingborg

   
 

Vi som var med i Skånetrampar har njutit av att ta oss lättare till jobbet (inga bilköer) och känt oss pigga (frisk luft) när vi kommit till jobbet. Det har varit lätt att rapportera aktiviteterna och vi har varje vecka kollat om någon av oss hade vunnit något pris och det var en person som vann en snygg cykelhjälm. Vi uppskattar denna form av aktivitet för det är roligt, ger energi och sparar på vår miljö!

Eva-Marie Olsson, TietoEnator Telecom & Media AB, Malmö

   
 

Cyklingen har ökat gemenskapen i vårt arbetslag, samtidigt har det varit toppen för kropp. själ och miljö. Kanske har det också blivit en AHA- upplevelse för vissa. Bilen är inte ett måste!

Christina Hansson, V&S Absolut Spirits, Kristianstad

   
   
 

"Att starta i mörker…
Tyst rulla genom samhället som fortfarande sover…
Ut mellan fälten där hästarna står med nedböjda huvuden alldeles stilla…
Så skönt att rulla fram mellan åkrarna, höra vindens sus i trädkronorna…
Potatisfälten doftar friskt, jordigt…
Passerar det spöklika ödehuset, hjortarna i hägnet har inte vaknat än…
Akta igelkotten!
Horisonten ljusnar gradvis, där skymtar jag stationen…
Aah! Framme, svalna av lite, vila…
Hoppa på tåget, sjunka ner i sköna sätet…
En ny dag har börjat… "

Brynolf Rönndahl, ICA Sverige AB, Helsingborg